top of page
REPORTER

Handwerkreis Estland

Ambachtsvrouwen, zingende dorpskoren, haken, vilten, handwerktradities en vrouwen die rijden op Russische motorfietsen.

Wat is er nou meer Zen dan borduren volgens eeuwenoude tradities. Het is een snoepreisje met o.a. een bezoek aan de marsepeinmakerij in Tallin waar marsepein met de hand beschilderd wordt en een bezoek aan het eiland Kihnu waar de vrouwelijke bevolking zich verplaatst op motorfietsen met zijspan uit de Russische tijd.

Dat moet wel prachtige foto's opleveren. 

Zullen we samen voortborduren?

Heeft uw redactie interesse?

Neem dan contact op want dan kunnen we voor vertrek nog afspraken maken.

{onthaasten, folklore in de Baltische Staten, sisterhood, agrotoerisme, artscraft, slowtravelling, tradities, groepsreizen, ambacht, mindfull, cultuur, handwerken.....}

" Dit is helemaal niet truttig of oubollig maar eerder superhip en lekker mindfull"

Op de vakantiebeurs Reis en Co stuitte ik op de kleurrijke stand van Dita Blom.

Ze organiseert reizen voor vrouwen die van handwerken houden. 

In de media wordt soms een beetje gekscherend over gedaan. RTL zond een item uit waarin een man in Bulgarije op vakantie ging omdat zijn vrouw op handwerkreis ging. Het lacherige commentaar en de vooroordelen rolden over tafel. Dita vertelde over haar connecties met locals in Estland en wat de deelnemers allemaal gaan beleven tijdens deze tiendaagse reis. Op het programma staat ook seto leelo, een traditionele manier van zingen ( op de UNESCO lijst) door vrouwen in klederdracht. Dat klinkt als muziek in mijn oren.

Ik mag mee als journalist.             

Er was nog een plek op deze reis voor 25 vrouwen. Eind mei vliegen we naar Tallin.

Ik ga me verdiepen in needlecraft en textile art.

Ik ga locals interviewen in Estland en een aanstekelijk verslag schrijven.  Ik wil thuiskomen met prachtige kleurrijke foto's en mooie portretten van de vrouwencommunities. 

bottom of page